Circulaire ketens

Via onze circulaire ketens geven we reststromen een hoogwaardige toepassing. Bio Based Supply biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om van hun afval en reststromen grondstoffen te maken voor specifieke toepassingen, waardoor deze stromen daadwerkelijk circulair worden. 

Binnen elke schakel van de keten berekenen we de uitstoot van schadelijke broeikasgassen en andere milieuonvriendelijke factoren waar nodig. Zodra de ketenschakels en hun uitstoothoeveelheden in kaart zijn gebracht, ontwikkelen we concrete toepassingen om de stromen binnen de circulaire keten te behouden en de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te minimaliseren. 

Onze missie is om de complete waardeketen vorm te geven, van afval en reststroom tot grondstof en uiteindelijk product. Het eindproduct is volledig circulair en kan weer volledig worden ingezet binnen de keten.

Circulariteit : Het Optimaliseren van Milieu-impact en Bedrijfsmodel

 

Door uw reststromen op circulaire wijze te verwerken, verbetert u zowel de milieueffecten als het verdienmodel van uw onderneming. Deze reststromen krijgen namelijk toegevoegde waarde, waardoor ze niet langer als ‘afval’ worden beschouwd maar als waardevolle grondstoffen.

 De keten werkt als volgt:

 

Natuurvezelreststromen worden mechanisch verkleind tot vezelfracties. Vervolgens worden deze natuurvezels gecombineerd met kunststof afvalstromen tijdens het extrusieproductieproces. Hierdoor worden de natuurvezels ingekapseld, waardoor ze beschermd zijn tegen weersinvloeden en de CO2 langjarig wordt ingeslotent. De vezels zorgen voor een stijf en sterk materiaal. Het biocomposietmateriaal is na gebruik volledig recyclebaar.