Circulaire ketens

Middels onze circulaire ketens geven wij een hoogwaardige toepassing aan reststromen. Bio Based Supply biedt de mogelijkheid voor de opdrachtgever om van zijn afval en reststromen vervolgens grondstoffen te maken voor specifieke toepassingen zodat deze stromen daadwerkelijk circulair worden.

Bij elke schakel binnen de keten berekenen wij de uitstoot van schadelijke broeikasgassen en waar nodig andere schadelijke factoren voor het milieu. Als de ketenschakels en diens uitstoothoeveelheden inzichtelijk gemaakt zijn, ontwikkelen wij concrete toepassingen zodat de stromen binnen de circulaire keten blijven en de schadelijke broeikasgassen geminimaliseerd worden.

Onze drijfveer is om telkens weer de volledige waardeketen in te richten. Van afval en reststroom tot grondstof naar product. Waarbij het eindproduct 100% circulair is en weer volledig toepasbaar is binnen de keten.

Circulariteit

Door uw reststromen circulair te laten verwerken, zal de milieu impact en het verdienmodel van uw onderneming worden verbeterd. De reststromen krijgt namelijk toegevoegde waarde daarmee is het geen ‘afval’ meer maar een grondstof.

De keten zit als volgt in elkaar;
De natuurvezel reststroom wordt mechanisch verkleind tot vezelfractie. Hierna zal de natuurvezel gecombineerd worden met kunststof afvalstromen binnen het extrusie productieproces. Hierdoor wordt de natuurvezel ingekapseld. Op deze manier is de natuurvezel beschermd tegen weersinvloeden en kan de ingesloten CO2 niet ‘vluchten’. Door de combinatie van de twee reststromen ontstaat er een biocomposiet materiaal. Dit materiaal is na gebruik weer volledig te recyclen.