Over ons

Bio Based Supply zoekt naar oplossingen om reststromen hoogwaardig toe te passen. Hiervoor dienen verschillende machines en processen ontwikkeld te worden. Dit kan aan de hand van bestaande technieken, maar ook door innovatieve technieken.

Hiervoor dienen verschillende machines en processen ontwikkeld te worden. Dit kan aan de hand van bestaande technieken. We passen bestaande technieken aan zodat deze geschikt zijn voor het gebruik van reststromen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar wel dat machines reststromen kunnen verwerken. Het kan dus voorkomen dat technieken uit andere sectoren worden toegepast voor nieuwe sectoren. Verder wordt er ook gekeken naar innovatieve technieken.

Op dit moment werkt BBS nauw samen met Circulus BV. Deze productiemachine is in staat om restromen om te zetten tot een composietmateriaal. De reststroom wordt op deze manier gezien als grondstof, omdat deze opnieuw kan worden toegepast binnen deze machine. Daarnaast werkt BBS met een partij uit Duitsland die beschikt over een andere machine. Deze machine kan bijvoorbeeld andere reststromen toepassen, wat onze mogelijkheden vergroot.

Biobased Supply